Waarom kiezen voor een akoestisch plafond?

Waarom kiezen voor een akoestisch plafond?

Ervaar je een onaangename echo of akoestiek in jouw woning of op de werkvloer? Door de installatie van een degelijke akoestisch oplossing verbeter je de geluidsbeleving binnenshuis aanzienlijk. Maar welk type akoestische panelen vormen een goede oplossing. Zeker wanneer je jouw wanden niet wil of kan gebruiken om de akoestiek te verbeteren, is het gebruik van een akoestisch paneel op het plafond de oplossing. Lees hier waarom je best kiest voor een akoestisch plafond.

Ongebruikte oppervlakte

In veel ruimtes is het plafond een ongebruikte oppervlakte. Behalve het feit dat die ononderbroken oppervlakte net heel veel geluid weergalmt en reflecteert, kan je die oppervlakte dus ongestoord inzetten voor de geluidsverbetering.

Aanzienlijke verbetering in de geluidsbeleving

Zoals we eerder al zeiden, is het plafond één van die oppervlakken die het geluid goed weerkaatsen. In veel gevallen is het plafond dan ook de oorzaak van echo en nagalm. Door deze grote oppervlakte te onderbreken met een absorberend akoestisch plafondpaneel, zorg je met 1 optimalisatie meteen voor een aangenaam gevoel in de ruimte.

Verhoogd concentratievermogen

Je zal al snel merken dat een kamer met een optimale akoestiek veel aangenamer is om te vertoeven. Een ruimte waar geen storende geluiden en galm te horen is, geeft je een aangenaam gevoel. Je kunt je beter concentreren, je voelt je gelukkig en je bent minder gestresseerd.

Personalisatiemogelijkheden

Een akoestisch paneel kan helemaal gepersonaliseerd worden naar jouw wensen. Wil je een akoestisch paneel met dezelfde kleur als jouw plafond, zodat die niet opvalt? Of voel je meer iets voor een design statemant piece in de kamer?

Daarnaast kies je ook tussen verschillende soorten akoestische plafonds. Zo kan je de plafondpanelen rechtstreeks tegen het plafond plaatsen, maar je kunt ook kiezen voor akoestische baffles of een plafondeiland.

Gebruik plafondruimte om de akoestiek te verbeteren

Het plafond is zonder twijfel een goede locatie om akoestische panelen te installeren. De meeste mensen gebruiken hun plafondruimte niet. Door de plaatsing van één of meer plafondpanelen verbeter je de beleving in die kamer enorm.