Verschillende soorten printers, welke past bij me?

Bij elke situatie en omgeving past een bepaald soort printer. Hier wordt je geadviseerd over de printer die bij jou past.

Gunstig printen

Print je veel? Dan is het belangrijk dat je een printer aanschaft die zuinig en voordelig afdrukt. Deze kosten vaak wat meer, maar onder aan de streep zal je zeker geld besparen. Voordelige printers zijn vooral laserprinters en printers met inktreservoirs. Wanneer je kiest voor een goedkopere printer, bijvoorbeeld een inkjetprinter, brengt dit hoge printkosten met zich mee.

Een goedkope printer

Als je weinig print is het aan te raden om te kiezen voor een goedkopere printer. Een all-in-one inkjetprinter heb je al voor minder dan 60 euro. Daarentegen komt het vaak voor dat je voor een goedkope printer dure cartridges moet aanschaffen. Dit is de vloeibare inkt met kleuren en pigmenten dat in de printer wordt gestopt. Een goedkopere printer is dus een prima optie wanneer je af en toe een retourformulier of een vliegticket wilt uitprinten, maar niet wanneer er regelmatig iets moet worden afgedrukt.

Compacte printers

Woon je in een knus huishouden of werk je op een klein kantoor? Daar is de ruimte vaak beperkt en dan wil je natuurlijk geen onnodig grote printen de ruimte in laten nemen. Kies daarom voor een compacte printer. Deze is gemakkelijk te plaatsen op je bureau of in de kast. Ideaal!

Grootformaat printers

Print je graag op groot formaat? Bekijk dan de opties binnen de A3-printers eens. Dit worden ook wel grootformaat printers genoemd. Hiermee print je gemakkelijk abri’s en ontwerpen. Deze printers zijn dus groter dan de reguliere A4-printers. Zorg dan ook dat hier voldoende ruimte voor is.