Je dakkapel renoveren, dit zijn de kosten!

Wat je kwijt bent aan de dakkapel renovatie is onder andere afhankelijk van de breedte van de kapel. En ook is het afhankelijk van wat er moet gebeuren aan de dakkapel. Er zijn verschillende keuzes die uiteindelijk de prijs van jouw gerenoveerde dakkapel bepalen. De keuzes zijn voor je op een rijtje gezet. 

Mate van renovatie

De mate van renovatie is de eerste factor die invloed heeft op de kosten van jouw project. Een kleine renovatie, waarbij alleen de dakbedekking vervangen moet worden, kost ongeveer 700 euro bij een standaardformaat van 1,5 bij 2,5 meter. De prijs is afhankelijk van de breedte. Toch geeft dit lagere kosten dan wanneer de gehele dakkapel moet worden gerenoveerd, dit kan oplopen tot 3.800 euro. Zorg dat je van tevoren weet waar jouw dakkapel aan toe is. 

Renoveren of repareren?

Soms is renoveren niet nodig en is een reparatie voldoende. De reparatiekosten van je dakkapel zijn lager dan wanneer je je dakkapel laat renoveren. Kijk naar wat jouw dakkapel nodig heeft en voorkom zo onnodig hoge kosten. Je kunt het beste advies vragen bij een dakkapel specialist. 

Vervangen of renoveren?

Het plaatsen van een nieuwe dakkapel is in bijna alle gevallen duurder dan het renoveren van je dakkapel. In sommige gevallen is het wijzer om een nieuwe dakkapel aan te schaffen. Wanneer een dakkapel doorgerot is, is deze vaak moeilijk te renoveren. Het vervangen van een houten dakkapel kost rond de 7000 euro. Een dakkapel van kunststof vervangen brengt de kosten naar 8.300 euro. Deze prijzen zijn inclusief arbeid en btw. Hierbij is opnieuw een goede tip om een dakkapel specialist jouw kapel te laten beoordelen en zo te adviseren over de optie(s).