De voordelen van een verlaagd plafond

Is je woonkamer toe aan een opknapbeurt en ben je van plan om het plafond ook onderhanden te nemen? Een verlaagd plafond biedt vele voordelen. Afhankelijk van je wensen, kun je dit op verschillende manieren realiseren. Welke soorten plafonds zijn er? En wat zijn de voordelen van een verlaagd plafond? We hebben het voor je op een rij gezet!

Wat is een verlaagd plafond?

Een verlaagd plafond is een extra plafond, die een kamer lager maakt. Dit zorgt voor minder energieverbruik en dus ook minder kosten, omdat er simpelweg minder kubieke meters verwarmd hoeven te worden. Daarnaast stijgt warme lucht altijd op. Als de kamer laag is, zal de warme lucht dus niet veel hoeven stijgen om de ruimte te vullen. Een kleinere ruimte is ook makkelijker te isoleren. De isolatie kan worden aangebracht in de extra laag die tussen het plafond en de verlaging ontstaat. Dit heeft ook akoestische voordelen, geluid wordt hierdoor namelijk ook beter geïsoleerd.

Verschillende soorten plafonds

Een verlaagd plafond kan op verschillende soorten manieren worden gecreëerd, met met platen bijvoorbeeld of met een systeemplafond. Welk type je kiest, is afhankelijk van je persoonlijke smaak en van je woonwensen. Een systeemplafond is gemakkelijk in en om te bouwen en biedt de mogelijkheid om in de tussenruimte verlichting, kabels en leidingen aan te leggen. En zo heeft elk type zijn eigen voordelen. Kijk en vergelijk het aanbod online en laat je goed informeren door een specialist voordat je een keuze maakt.

Een verlaagd plafond brengt sfeer

Het verlagen van het plafond is ook dé manier om sfeer te creëren in huis. De kamer wordt knusser en compacter. Door met de verlichting en inrichting te spelen, kan een ruimte nog gezelliger worden gemaakt. In een verlaagd plafond kunnen ook spots worden geplaatst en bijkomend voordeel: je kunt de bedrading er meteen netjes in wegwerken.