Schilderwerk uitbesteden, dit zijn de kosten

Moet er schilderwerk uitgevoerd worden in de woning? Dan kun je ervoor kiezen om hier een professionele schilder voor in te schakelen. Hier zitten altijd kosten bij, waardoor je goed moet weten wat je allemaal kunt verwachten. Zo zijn er bijvoorbeeld al verschillen in het schilderen binnen en buiten. Ook het inschakelen van een winterschilder brengt andere kosten met zich mee. Het is daarom altijd goed om eerste te bekijken wat er allemaal moet gebeuren en wanneer je de schilder inschakelt, zodat je ook naar de juiste professional gaat kijken voor jouw woning.

 

Enkele kosten op een rij

Het schilderwerk binnenshuis kent prijzen tussen de 25 en 30 euro per vierkante meter. Als er niet met vierkante meters wordt gewerkt, heb je vaak een uurtarief tussen de 30 en 40 vierkante meter. Hierbij zijn er wel verschillen tussen de plekken waar de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Zo zullen de deuren bijvoorbeeld beginnen bij 150 euro per deur en ligt het er bij de woonkamer aan of er ook sauswerk plaats moet vinden. Het sauzen van de muren en plafonds zonder het schilderwerk begint vanaf 8 euro per vierkante meter. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de prijzen.

 

De laatste factoren bekijken

Voordat je een schilder inschakelt, is het goed om te weten hoeveel meter schilderwerk er is. Ook de kleur en de verf zullen een grote rol gaan spelen bij het opstellen van de kosten. Daarbij moet je bij jouw woning goed bekijken of het al schilderklaar opgeleverd wordt of dat er nog voorwerk aan te pas komt. Hoe meer er nog gedaan moet worden tijdens de werkzaamheden, hoe hoger de kosten uiteindelijk gaan zijn op de factuur. Goed bespreken is daarom wel een vereiste om alles te weten te komen voor jouw woning.