geanoniseerd-alumium-profielen

Geanodiseerd aluminium profielen uitleg

Als je geanodiseerd aluminium profielen nodig hebt, moet je goed weten wat het inhoudt. Anodiseren is een behandelmethode voor aluminium. Hiervoor wordt een elektrochemisch proces gebruikt, zodat er een oxidelaag ontstaat. Dit is ook wel de beschermende laag bij aluminium. De laag is daarbij volledig geïntegreerd in het aluminium. Dit zorgt voor een sterke moleculaire verbinding. Het kan in meerdere laagdiktes komen. Iedere laagdikte kent zijn eigen toepassingsmogelijkheden en zal ook gaan bepalen of het materiaal voor binnen of buiten te gebruiken is. Zo heb je bij een dikte van 5 tot 10 micron al voldoende voor het aluminium in binnenlocaties.

 

Verschillende laagdiktes terug  te vinden

Bij buitenlocaties worden geanodiseerd aluminium profielen gebruikt van 15 tot 20 micron. De dikste variant, 25 micron, wordt voornamelijk ingezet op plekken waar de profielen veel te verduren hebben. Zo zul je deze profielen bijvoorbeeld langs de kust of in industriële omgevingen tegen gaan komen. Er zijn dan veel voordelen aan te behalen. De bescherming zorgt er namelijk voor dat er een lange levensduur gerealiseerd wordt. De slijtvaste laag helpt om altijd een goede bouwconstructie te kunnen maken waarbij een kostenpost op de korte termijn niet meer voor gaat komen.

 

Weinig onderhoud nodig bij profielen

De geanodiseerd aluminium profielen kunnen in verschillende kleuren komen. Hierdoor wordt het nog eenvoudiger om het aan te passen aan de bouw. Daarna heb je een vrijwel onderhoudsvrije optie in handen. Je kunt wel een goede reiniging uitvoeren. Hiervoor moet je te allen tijde pH neutrale schoonmaakmiddelen gebruiken. Deze kunnen de profielen niet aantasten. Met slechts een of twee keer per jaar een goede schoonmaak kun je ervoor zorgen dat je de lange levensduur blijft behouden en invloeden van buitenaf geen kans krijgen om de profielen aan te tasten. Je bent van alle gemakken voorzien.