Gordijnen en rolgordijnen: wat is goed voor de woonkamer

Gordijnen en rolgordijnen: wat is goed voor de woonkamer

 

Goede energie toelaten in de kamer is zeer belangrijk voor de gezondheid van het huis en de bewoners. De combinatie van frisse lucht en zonlicht helpt ook om jouw woonkamer een vrolijke uitstraling te geven.

En waar nodig kunnen jaloezieën en gordijnen helpen de ventilatie en het natuurlijke licht te regelen.

 

Wat is de functie van gordijnen en jaloezieën in de binnenhuisinrichting?

Gordijnen en rolgordijnen zijn essentieel voor ramen of voor omgevingen waar veel zon is. Zij helpen ook bij de conservering van meubelen, elektronica en houten vloeren, die door zonlicht worden aangetast.

Het is dan ook bekend dat de belangrijkste functie van gordijnen en jaloezieën in interieurs is om de toetreding van wind en natuurlijk licht in omgevingen te regelen.

Er zijn echter nog andere goede dingen die ook door hun installatie kunnen worden verkregen. De eerste daarvan is de privacy van mensen in interieurs – vooral ’s nachts, wanneer de lampen aan zijn. En ten tweede, het past bij de inrichting van de kamer.

Ja, gordijnen en jaloezieën kunnen omgevingen zoals woonkamers en slaapkamers er mooier, eleganter, vrolijker en comfortabeler doen uitzien.

Wanneer ze aan het geheel worden toegevoegd, maken ze de ruimte akoestisch en thermisch comfortabeler. Als ze gesloten zijn, maken ze het decor zachter en aangenamer voor het oog – perfect voor die momenten van rust en ontspanning.

 

Hoe ontwerpers gordijnen en jaloezieën gebruiken in interieurontwerp

Bij binnenhuisdecoratie hoeven gordijnen en jaloezieën niet noodzakelijk voor de ramen te hangen. Ze kunnen ook worden gebruikt ter vervanging van scheidingswanden, waardoor omgevingen van elkaar worden gescheiden.

Of zelfs als muurschilderingen, om lege muren op te vullen. Maar hun hoofddoel blijft natuurlijk altijd het blokkeren van de toegang van wind en natuurlijk licht in de kamers.

In streken met een mild klimaat is het juister te kiezen voor stukken van dunne materialen of met wijde openingen, die een betere doorgang van de lucht mogelijk maken. In streken met een koud klimaat zijn dikke, gesloten stukken van isolatiemateriaal een betere keuze.

Het type stuk, evenals de plaatsing ervan in de kamer, zal worden bepaald door de visuele impact die je met het stuk wilt veroorzaken. Wanneer geopend, zal het een kader voor het venster maken. En als hij gesloten is, ontstaat er een groot paneel dat meer leven en beweging in de ruimte brengt.

 

Bij Ilumio kun je je nieuwe gordijn en rolgordijn bestellen. Ben je benieuwd naar de prijzen en designs?