Ontdek hoe je het ideale hoofdkussen kiest

Ontdek hoe je het ideale hoofdkussen kiest

Veel factoren kunnen een goede nachtrust beïnvloeden: de matras, de temperatuur, geluiden en zelfs het licht. Maar heeft je ooit jouw kussen als doorslaggevende factor overwogen? Het vinden van het juiste kussen kan de kwaliteit van jouw slaap aanzienlijk verbeteren, en ook jouw houding bij het slapengaan helpen.

Een slechte nachtrust kan verschillende problemen veroorzaken, zoals verlies van concentratie, stress, vermoeidheid, demotivatie, enz. Lees dit artikel verder en vind het beste type kussen voor jouw behoeften!

4 Eigenschappen die je moet evalueren voor je jouw ideale kussen kiest

1. Duurzaamheid en conservering
De gemiddelde levensduur van een kussen is ongeveer 2 jaar, waarna het de neiging heeft vervormd te raken door het gebruik, naast mogelijke microben in de stof.

Er is een goede strategie om huisstofmijt uit jouw kussen te houden en om mensen met rhinitis te helpen. Stel het kussen ten minste drie keer per week bloot aan indirect zonlicht. Dit is van groot belang om allergieën of rhinitisaanvallen te voorkomen.

2. Soort schuim
Compactschuim: Ook bekend als het NASA-kussen. Dit type materiaal maakt het kussen steviger, waardoor het perfect is voor mensen die last hebben van nekpijn;

Latexschuim: Hier hebben we een zachter en anti-allergisch model. Hij is ideaal voor mensen die in de meest uiteenlopende posities slapen, omdat hij zich goed naar het hoofd vormt;

Schuimvlokken: Perfect voor wie in zeer warme steden woont, omdat de lucht gemakkelijk in het kussen kan circuleren, wat een gevoel van frisheid en comfort geeft.

3. Temperatuur
Idealiter moet het kussen een temperatuur hebben die lager is dan de omgevingstemperatuur. Hiervoor kunt je kussenslopen gebruiken die gemaakt zijn van stoffen, zoals katoen.

Deze methode is vooral aan te bevelen als je al een kussen met ganzenveren of schuimrubber heeft.

4. Kussensloop
Ten eerste moet de kussensloop er niet alleen goed uitzien en bij het beddengoed passen, hij moet ook functioneel zijn.

Het is dus heel belangrijk dat de stof zacht is en zo weinig mogelijk wrijving met onze huid veroorzaakt. Vermijd ook kussenslopen met prints, want het verven kan allergieën veroorzaken.

Welk hoofdkussen ga jij kopen?