keerwanden

Keerwanden effectief gebruiken

Keerwanden zijn wanden van gewapend beton of stalen damwandplaten, die grond en water tegenhouden. Ze worden vooral gebruikt in tuinen als scheidingswand. Wat zijn de mogelijkheden? Waar koop je een keerwand? En hoe kun je er zelf één plaatsen in de tuin? We hebben de nodige informatie voor je op een rij gezet en geven 4 klustips.

Keerwanden gebruiken

Keerwanden worden gebruikt om water, grond en onkruid tegen te houden. Zo kun je simpel en snel een afscheiding tussen twee delen maken, tussen het terras en de tuin bijvoorbeeld. Ze worden ook gebruikt om te spelen met hoogte: in terrastuinen. De meest gebruikte modellen zijn: enkelkerende keerwanden, dubbelkerende keerwanden, keerwanden voor verkeersbelastingen, keerwanden met een verbrede bovenrand en keerwanden met een hiel.

Een stevige constructie van beton

Een keerwand wordt gemaakt van gewapend beton en heeft een L, T of U-vorm. Afhankelijk van je wensen, kun je hiermee verschillende constructies bouwen in de tuin. De afmetingen beginnen bij een hoogte van 60 centimeter en kunnen oplopen tot enkele meters hoog.

4 tips voor werk met keerwanden

  1. Wil je zelf een keerwand plaatsen in de tuin? Zorg dan voor het nodige machinewerk. Keerwanden zijn groot en zwaar, met alleen mankracht ga je het niet redden.
  2. Een keerwand aanleggen om water te weren? Gebruik ook vijverfolie ter ondersteuning. Zo weet je zeker dat je vijver niet leegloopt!
  3. Terrastuinen zijn de trend voor komende zomer. Keerwanden zijn ideaal om te spelen met hoogte in je tuin. Laat je online inspireren door Mediterrane tuinen aan de Costa! Op Instagram bijvoorbeeld of Pinterest.
  4. Met betonverf geef je jouw keerwand de perfecte finishing touch!