Bed 180×200 voor genoeg ruimte

Bed 180×200 voor genoeg ruimte

Voor mensen die veel ruimte in bed willen wanneer ze samen slapen, is een bed van 180×200 een mooie optie. Zo’n bed is zeer breed. In de lengte is een bed van 180 bij 200 centimeter natuurlijk niet uitzonderlijk. Dat is geen probleem, tenzij je zelf misschien bijna twee meter bent of langer. Met een breedte van 180 centimeter heb je in ieder geval genoeg ruimte voor jou en je bedpartner naast elkaar. Dit formaat bed is de grootste optie voor gangbare bedden.

Matrasmaat en bed formaat

Met gangbare bedden bedoelen we dan bedden die je in de gemiddelde meubelzaak kunt vinden. Er zijn natuurlijk ook speciaalzaken waar je andere formaten bedden kunt vinden. Eigenlijk is een bed 180×200 niet het formaat van het bed. Het geeft het formaat van het matras aan. Dus voordat je gaat uitmeten of een bed van 180×200 past in je slaapkamer, zul je moeten bedenken welk frame je bij welke zaak gaat halen. Je kunt natuurlijk ook een boxspring nemen met de afmetingen van 180 bij 200.

Er zijn verschillende frames verkrijgbaar en boxsprings bij verschillende winkels die werken met het formaat 180×200. Ieder frame en ieder bed is anders in de precieze afmetingen die het bed inneemt. Daar zul je dus wel goed op moeten letten. Want een bed 180×200 is niet de kleinste optie. Wie een groot huis heeft of een grote slaapkamer zal hier weinig problemen aan ondervinden. Zolang je het bed je kamer in krijgt door deuren en via trappen dan. Heb je niet zo’n ruime slaapkamer? Dan zul je echt moeten kijken naar het bed dat je uitkiest.

Winkels en afmetingen

Een frame kan namelijk zomaar 20 centimeter langer of breder zijn dan het matrasformaat. Gelukkig kun je je vaak online al oriënteren. Bijvoorbeeld op websites van Ikea of Leen Bakker staan de afmetingen van de bedden en frames zelf ook genoteerd. Dat kun je dan afmeten in je eigen huis om te zien of het past. Wel is het zo dat matrassen van dit formaat duurder zijn dan de meer standaardformaten van 140 bij 200 bijvoorbeeld.

Op Beukmeubels.nl vind je meer leuke meubels om te shoppen.