dpc-folie

Alles over DPC folie

Heb jij al eens gehoord van DPC folie? Het staat voor Damp Proof Course. Het is een folie dat dampdicht en waterkerend is. Een professional zal deze altijd gebruiken voor verschillende dak- en gevelconstructies. Het wordt gemaakt van polyethyleen en aangebracht in onder andere fundering, muurlateien, kozijnaansluitingen en in verschillende binnenspouwmuren. Het optrekkende vocht wordt hierdoor gekeerd in de constructie. Het is een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal, wat altijd verschillende voordelen op kan leveren. Je gaat in ieder geval geen last meer krijgen van te veel vocht in de constructie, waardoor het stevig wordt.

 

De eigenschappen van de folie

DPC folie heeft verschillende eigenschappen. Zoals al eerder gemeld is het waterkerend en dampremmend. Daarnaast is het materiaal rottingsvrij, soepel, buigzaam en bestand tegen hoge belastingen. Zuren en alkaliën uit regenwater zullen geen kans meer krijgen om de materialen rondom de folie aan te tasten. Het fijne aan dit materiaal is dat het overal te monteren is. Alleen moet je er wel rekening mee houden dat het niet uv-bestendig is en dat je het niet met alle lijmsoorten kunt verlijmen. Alleen dan ga je profiteren van alle eigenschappen die de folie met zich meebrengt bij jouw constructie.

 

Een goede bevestiging krijgen

Wanneer je de DPC folie laat plaatsen door een professional ga je altijd een totaalpakket krijgen. Hierbij wordt namelijk niet alleen de folie gebruikt, maar ook alle andere bevestigingsmaterialen die nodig zijn om het volledig waterdicht te maken. Zodra het materiaal bevestigd is, komen de voordelen van de materialen. Het is daarom van belang dat alles goed gemonteerd wordt. Je hebt er daarna jarenlang geen omkijken meer naar. Er is immers geen onderhoud nodig om het intact te houden. Door advies op te vragen en te bekijken wat het kost, heb je jouw constructie weer waterdicht.