Graffiti letters leren tekenen

Ontwerpers en kunstenaars gebruiken graffiti vaak als muurschildering. In deze muurschilderij willen zij hun werk aan de buitenwereld laten zien of soms zelf een politieke boodschap uitdragen. Graffiti kan worden gemaakt met verf, autoverf, spuitbussen en permanente inkt. Wil jij ook graffiti letters leren tekenen? Volg dan de volgende stappen!

Stap 1: Rondzoeken op internet

De eerste stap die gezet moet worden, is het opzoeken van verschillende soorten graffiti en graffitistijlen op internet. Vul deze woorden in jouw zoekbalk en laat je inspireren. Kijk goed naar de stijl, thema’s en kleuren die worden gebruikt. Op deze manier heb je de mogelijkheid om alvast na te denken over je eigen stijl en wat je wel/niet mooi vindt.

Stap 2: Alfabet

Begin met het oefenen van het alfabet; schrijf namen. Je kunt starten met je eigen naam. Graffiti teken heb je niet direct onder de knie, dit duurt even. Daarom is het goed dat je begin met het oefenen met namen. Pas hierbij verschillende stijlen toe en kijk welke het beste bij jou past.

Stap 3: Oefening baart kunst

Voordat je begint aan je eerste werk moet je ervoor zorgen dat het hele werk al in je hoofd zit. Teken dit heel zacht met een potlood. Zo is het gemakkelijk uit te gummen. Het is belangrijk dat de letters groot zijn en er veel witruimte is. Dit is het makkelijkst oefenen.

Stap 4: Kleuren

Bij deze stap ga je beginnen met het toevoegen van kleuren. Gebruik de kleuren die bij de kunstwerk passen en die jij mooi vindt. Daarna kun je hier overheen kleuren met verf. Doe dit rustig en zorgvuldig. Het kan even duren voordat je de kwast volledig beheerst.

Stap 5: Details en 3D

Je kunt eventueel details toevoegen. Denk hierbij aan dikte, schaduwen toepassen voor een 3D effect en de randen een kleur geven.

Ondergronden

De laatste stap gaat over de ondergronden. Experimenteer hiermee! Denk aan houdt, karton, papier of zelfs een muur.