Beter slapen? Gebruik deze tips!

Een handleiding voor een goede nachtrust is er helaas niet! Toch zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om beter te slapen. Zo is de juiste houding bijvoorbeeld erg belangrijk, je spieren moeten ‘s nachts tot rust komen. Hoe zorg je voor de juiste slaaphouding? En wat kun je daarnaast doen om je nachtrust te verbeteren? Beter slapen? Gebruik deze tips!

Een goede nachtrust is gezond!

Het is niet voor niets dat we gemiddeld één derde deel van ons leven slapen. Ons lichaam heeft rust nodig om energie op te bouwen voor de volgende dag. Een slechte nachtrust kan lichamelijke ongemakken veroorzaken: hoofdpijn bijvoorbeeld, futloosheid, angsten en in het ergste geval zelfs depressies.

Beter slapen

Beter slapen is voor sommigen makkelijker gezegd dan gedaan. Kun je de slaap maar niet vatten? Dan moet je op zoek naar de oorzaak hiervan. Vaak is deze te herleiden naar een verkeerde slaaphouding en slechte ondersteuning. Een medisch matras is helemaal afgestemd op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Hij zorgt voor de juiste ondersteuning en de beste houding gedurende de nachtelijke uren. Of je nou een buik-, rug- of zijslaper bent: een medisch matras helpt je op ‘s morgens weer fris en fruitig op te staan.

Beter slapen? 3 tips!

Naast een verkeerde houding en slechte ondersteuning, zijn er een aantal andere zaken die je nachtrust kunnen verstoren. Gebruik deze 3 tips om lekker rustig in te dommelen.

 

  • Drink minimaal twee uur voordat je gaat slapen geen koffie en cola meer. Cafeïne kan je urenlang wakker houden!
  • Hetzelfde geldt voor blauw licht van beeldschermen!
  • Een kop warme thee, melk of een warme douche kunnen helpen om beter in slaap te komen!