Alle benodigdheden voor een mooie woonkamer

Een woonkamer heeft veel verschillende functies. Je zit er om ontspannen televisie te kijken of rustig een boek te lezen. Aan de tafel wordt de dag nog even doorgesproken, om vervolgens gezamenlijk een spelletje te spelen. Wie zoveel leeft in een woonkamer, wil een mooie woonkamer waarin alle functies tot hun recht komen. Gebruik onze tips voor een gezellige inrichting!

Een mooie woonkamer

Wanneer voldoet een mooie woonkamer aan jouw wensen? De sfeer is allesbepalend. Zo is er bijvoorbeeld de landelijke inrichting met veel accessoires. Hierin zie je vaak sobere tinten en ronde lijnen, een stoffen bank met losse kussentjes, een spiegel aan de muur en opbergmanden op de vloer. Ben je meer van een moderne inrichting? Kies dan voor rechte en strakke lijnen, niet te veel tierelantijntjes, een strakke bank en moderne eettafel.

Je woonkamer inrichten

Als je de functies hebt vastgesteld en weet welke sfeer jouw mooie woonkamer moet uitstralen, kun je gaan bepalen waar de functies aan moeten voldoen. Bedenk wat je nodig hebt voor iedere hoek. Zoals een grote strakke bank om een avond te kunnen netflixen, een comfortabele stoel om je favoriete boek te lezen en een eethoek om gezellig met vrienden te kunnen tafelen. Teken en knip desnoods je woonkamer en de meubels uit op een vel papier en schuif net zo lang totdat jouw gewenste inrichting ontstaat.

Wooninspiratie

Om de inrichting op elkaar aan te laten sluiten, kun je online inspiratie zoeken: op Pinterest bijvoorbeeld. Gebruik zoekwoorden als: ‘zithoek’, ‘eettafel’ en ‘woontrends’ en laat je inspireren! Sla afbeeldingen op in jouw map ‘mooie woonkamer’ en je hebt je eigen moodboard met alle benodigdheden. Je kunt je ook laten inspireren door verschillende televisieprogramma’s. Op Instagram kun je terug zoeken waar zij de meubels en accessoires hebben gekocht en welke kleuren zijn toegepast.