kavel-in-doetinchem

Factoren om te overwegen bij het selecteren van een kavel

Een kavel aanschaffen is de eerste stap naar je droomhuis. Echter kan het zoeken naar een geschikt kavel in Nederland best moeilijk zijn en is niet zomaar even gedaan. Er komt namelijk een hoop bij kijken. Een aantal tips bij het selecteren van een kavel in Doetinchem.

 

Hoe groot is de kavel?

Wil je een nieuw kavel kopen, dan moet je goed kijken naar de grootte. Ga je voor het allergrootst of houd je het juist heel klein? Het is hierbij goed opletten dat je droomwoning wel op het kavel past. Schaf je een kleiner stuk kavel aan, dan houd je meer geld over om in je woning te investeren. Een goed architectenbureau houdt rekening met de kavelgrootte. Ook belangrijk is de stand van de zon, toekomstige bewonerssamenstelling en lichtinval in het huis.

 

Wat is de conditie van het stuk grond?

Bekijk voordat je een kavel koopt naar de conditie van de grond. Is er veel verontreiniging, moeten er bomen gekapt worden en ligt er veel afval? Brengt dit goed in kaart, want het brengt allemaal extra kosten met zich mee. Daarom is het belangrijk om een architect of bouwspecialist mee te laten kijken naar het stuk kavel.

 

Hoe zit het met de omgeving?

Een kavel in het platteland kan heerlijk zijn. Maar heb je kinderen, dan kun je beter een kavel kopen waar extra voorzieningen zijn zoals een treinstation en scholen in de buurt. Wat ook belangrijk is, is de afstand van voorzieningen zoals zorgverleners en winkels. Je wilt dat dit soort voorzieningen zo dicht mogelijk in de buurt zijn en daarom is het tijdens het kopen van een kavel ook van belang om naar de omgeving te kijken.

 

Wat is het bestemmingsplan?

Heb je interesse in een leuk stuk kavel, dan is het altijd slim om het bestemmingsplan te checken. Elk kavel in iedere gemeente in Nederland heeft een bepaald bestemmingsplan. Dit plan geeft de inhoud van het bouwvolume, maximaal aantal m2 bebouwing, hoe ver het huis van de erfgrens mag staan, hoe hoog er mag worden gebouwd en veel meer. Ook in dit plan vind je of er andere gebouwen in de omgeving van de kavel gebouwd worden. Eigenlijk is het altijd nodig om tijdens het kopen van een kavel ook het bestemmingsplan aan te vragen.