Front End Developer

De voorkant van jouw website laten ontwikkelen

Front end development is een breed begrip binnen de IT wereld en is ontzettend belangrijk. Maar wat houdt deze term precies in en wat kun je er mee doen? In dit artikel krijg je antwoorden op vragen wat front end development precies is, wat zo’n ontwikkelaar precies doet en waarom je een front end developer zou willen worden. Interesse front end developer inhuren?

 

Wat houdt de term front end development precies in?

De front end is de voorkant van je website en is dat deel wat voor de gebruiker zichtbaar is. Men noemt het in jargontaal ook wel gebruikersinterface of user interface. Heb je bijvoorbeeld een webshop dan is het front end gedeelte waar de bezoeker de producten en pagina’s te zien krijgen. Dat betekent dat de database of de CRM met alle gegevens van klanten en producten daar niet bijhoren.

 

Wat zijn de taken van een front end developer?

Een front end developer zorgt ervoor dat de website er netjes en goed uitziet. Deze ontwikkelaars werken met de hoogste resolutie op verschillende besturingssystemen, browsers en apparaten. Ook houdt een front end developer zich bezig met de laadtijden van de website, de vindbaarheid in de zoekmachines en de gebruiksvriendelijkheid. Front end developers maken het meest gebruik van programmeertalen zoals HTML, CSS en Javascript. Het komt er dus op neer dat een front end developer zich bezighoudt met ontwerpen, testen, programmeren en implementeren van het gedeelte van de website dat zichtbaar is voor de bezoeker.

 

Wat maakt front end developer worden aantrekkelijk?

Front end developers zijn zeer gewild en het is relatief makkelijk om een baan te vinden. Daarnaast zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden en het salaris zeer aantrekkelijk als front end developer. Tevens is het heel creatief en leuk werk om te doen en zul je je geen moment vervelen. De baan heeft een goede work life balance en is een mooie combi van User Experience en IT. Wil je graag direct resultaat zien in je werk en wil je je constant blijven door ontwikkelen dan is het aan te raden om een front end developer te worden. 

 

Welke opleiding heb je nodig om een front end developer te worden?

Er zijn diverse opleidingen voor als je een front end developer wilt worden. Zowel op MBO, HBO als WO niveau zijn er opleidingen te vinden. Heb je een andere IT opleiding afgerond dan kun je alsnog een front end developer worden door je kennis te laten bijspijkeren met cursussen en trainingen. Er zijn genoeg mensen werkzaam als front end developer zonder opleiding en hebben alle kennis zelf aangeleerd.