epoxyvloer

Is een epoxyvloer ook iets voor jou?

De gietvloer is al enige jaren populair in woningen. Daarvoor zag je het alleen in bedrijfspanden. Een epoxyvloer is echter niet ideaal voor woningen. Hoewel een gietvloer past binnen het plaatje van moderne interieurs en ook van industriële interieurs, liggen in huizen dus een andere soort gietvloeren. Dit zijn PU gietvloeren, deze zijn zachter dan epoxy vloeren en de uitstraling van de vloer is mooier. Is een epoxyvloer of PU gietvloer ook iets voor jou? Lees verder om erachter te komen.

Voordelen epoxyvloer en gietvloeren in het algemeen

Een groot voordeel van een gietvloer is dat deze naadloos is. Dit geldt overigens voor iedere gietvloer en ook voor een tegelvloer en, in zeker mate, ook voor een plak pvc vloer. Water morsen op een gietvloer is hierdoor geen probleem. Bovendien is de vloer heel makkelijk schoon te houden. Het voordeel van een epoxyvloer is dat deze intensief en zwaar gebruik aan kan. Om je hier een beter beeld bij te geven en waarom je zakelijk vaak een epoxy vloer kiest en in woonruimtes een PU gietvloer, lees je onderstaand beide situaties.

Epoxyvloer in bedrijfsruimte

Wanneer je zoekt naar een epoxyvloer voor je bedrijfsruimte, dan zul je verbaasd zijn over de prijs. Deze begint bij ongeveer 20 euro per vierkante meter. Dit is veel goedkoper dan een tegelvloer en vaak zelfs goedkoper dan laminaat. Naast de voordelen van het waterdicht zijn en dat de vloer makkelijk schoon te maken is, zijn er meer voordelen voor bedrijven. De vloer is bestand tegen veel chemicaliën en kan antistatisch gemaakt worden. Iedereen weet eigenlijk wel hoe een epoxy gietvloer eruit ziet. Je zult in je leven absoluut al meerdere keren over epoxyvloeren gelopen hebben. Denk aan bouwmarkten, magazijnen, garages, loodsen, winkels en kantoorpanden.

Gietvloeren in particuliere woonomgeving

Door de komst van de industriële stijl, zijn steeds meer praktische, uit de industrie afkomstige concepten overgewaaid naar de woonhuizen. Het beste voorbeeld hiervan zijn vloeren. Waarbij men voorheen koos voor tegels of laminaat, zie je nu zelfs in de badkamer gietvloeren. Het resultaat oogt bijzonder rustig doordat er geen naden of voegen zijn zoals bij tegels en houten vloeren. Voor woonruimtes wordt vrijwel altijd een PU gietvloer in plaats van een epoxyvloer gekozen. De reden is simpel, een PU gietvloer is mooi afgewerkt met een matte bovenlaag die bovendien beter bestand is tegen krassen. Een PU gietvloer voelt warmer en zachter aan dan een epoxyvloer.

 

Wil je toch een epoxyvloer in je woning?

Wanneer je toch graag een van epoxy in je woning wilt, overleg dan over de mogelijkheden met een specialist van G-vloeren.nl. Doordat een epoxyvloer van een mengsel van hars gemaakt is, kunnen er nog toevoegingen aan gedaan worden om gewenste eigenschappen te bereiken. Dit is ook meteen de reden om jouw gietvloer bij een specialist te kopen of door een vakman te laten leggen. De ondergrond moet helemaal egaal zijn, en het proces van een gietvloer leggen is niet makkelijk. Een instabiele ondergrond zal onherroepelijk tot scheuren leiden. Je goed verdiepen in deze vloer vorm, voordat je hem laat leggen, biedt het beste resultaat. Dit geldt zowel voor particulieren als bedrijven.