Een huis gekocht, hoe richt je hem in?

Een huis kopen doe je, als het goed is, maar een paar keer in je leven. Het is een grote aankoop, waar je goed over nadenkt en de nodige voorbereidingen voor treft. En is de overdracht rond? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag in je nieuwe paleisje! Heb je een huis gekocht en ben je op zoek naar inspiratie voor de inrichting? Gebruik onze stylingtips!

Een nieuw huis gekocht

Ben je de kersverse eigenaar van een nieuwe woning? Gefeliciteerd, dat is een mooie mijlpaal waar je waarschijnlijk het nodige voorwerk aan hebt gehad! De financiering bijvoorbeeld, bezichtigingen, de onderhandelingen en het koopcontract. Een heel traject die, met de krapte op de huizenmarkt, zeker niet gemakkelijk is. Voordat je een housewarming kunt geven, moet je de woning natuurlijk eerst inrichten. Wij hebben een paar interieurtips voor je op een rij gezet.

#1 First things first!

Het hele huis aanpakken is een megaklus! Begin daarom met de belangrijkste dingen en werk je lijstje op chronologische volgorde af. Eerst de vloeren en muren en vervolgens het interieur. Qua ruimtes is het handig om de woonkamer, keuken en badkamer voorrang te geven. Tijdelijk met een matras op de grond slapen is minder erg dan niet kunnen koken of douchen!

#2 Oud huis gekocht of nieuwbouw?

Nu het aanbod op de huizenmarkt gering is, kiezen steeds meer mensen voor een klushuis. Nieuwbouw wordt in de meeste gevallen casco opgeleverd, in oude woningen heb je vaak nog het nodige werk te doen na de sleuteloverdracht. Voor ingewikkelde klussen kun je het best een professional inschakelen. Hiermee voorkom je dat je in tijdnood komt of, nog erger, dat het werk niet naar behoren is gedaan en de klus alleen maar groter wordt!

#3 Laat je adviseren over interieur

Ben je niet zo’n held op stylinggebied? Laat je online inspireren of bezoek een woonwinkel in de omgeving. Weet je niet waar te beginnen? Zoek dan op Google naar meubelzaken in de omgeving: ‘woonwinkel Twente’ bijvoorbeeld. De woonspecialisten kunnen je, online of tijdens een afspraak op locatie, voorzien van de juiste stylingtips en passend aanbod tonen.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *